Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- مدیرکل ارشاد استان قزوین گفت: جایزه ملی عارف رخوت حاکم بر موسیقی ایرانی و سنتی را خواهد زدود و قزوین را به پایگاه رشد و تعالی موسیقی متعالی و معناگرای ایرانی مبدل خواهد کرد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قزوین ، آیین اختتامیه نخستین جشنواره و جایزه ملی عارف عصر امروز با حضور جمعی از موسیقی‌دانان بزرگ ایران در سالن آمفی ‌تئاتر دانشگاه فرهگیان قزوین برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در پایان این مراسم از استاد علی ‌اکبر کمانچه‌نواز و آهنگساز برجسته موسیقی لری به خاطر یک عمر تلاش در جهت اعتلای موسیقی ایرانی و موسیقی نواحی تقدیر شد.

مدیرکل ارشاد استان قزوین در آیین اختتامیه نخستین رویداد ملی جایزه عارف که با حضور جمعی از موسیقی‌دانان بزرگ ایران در سالن آمفی ‌تئاتر دانشگاه فرهگیان قزوین برگزار شد ، اظهار داشت: انگیزه برگزاری جایزه ملی عارف جهش و تعالی ‌ای بود که موسیقی ایرانی و سنتی امروز به آن نیاز داشت و این جشنواره می‌تواند بستر تعالی و ترقی دوباره موسیقی ایرانی را فراهم کند.

محمدحسین اسماعیلی با یادآوری اینکه جشنواره و جایزه ملی عارف در ابتدای راه طولانی خود قرار دارد، افزود: نقش چنین جشنواره در جریان‌سازی از بین بردن رخوت حاکم بر موسیقی ایرانی و همچنین ایجاد تکاپو برای رشد و ارتقای آثار تولیدی در این حوزه غیرقابل انکار است و برای طی این مسیر به همراهی، همکاری و همیاری اهالی موسیقی ایران و قزوین احتیاج داریم.

اسماعیلی ادامه داد: جدای از اهداف هنری و تخصصی جایزه ملی عارف توانست بار دیگر نام عارف قزوینی تصنیف‌سرا و تصنیف‌ساز بزرگ ایران معاصر را از نو زنده کند و بار دیگر قزوین را در حوزه رویدادهای ملی حوزه موسیقی مطرح کند.

وی با تأکید بر لزوم استمرار و دوام جایزه ملی عارف یادآور شد: امیدواریم با شکل‌گیری دائمی دبیرخانه جشنواره و جایزه ملی عارف در قزوین این شهر را بار دیگر به مرکز رشد و تعالی تصنیف‌های ملی و میهنی تبدیل کنیم.

عارف قزوینی فراتر از شعر و موسیقی بود

آهنگساز و کمانچه‌نواز برجسته موسیقی لری هم در ادامه این مراسم با اشاره به تلخی‌های زیادی که استبداد قاجاری بر عارف قزوینی تحمیل کرد، گفت: با وجود اینکه در دوران استبداد صغیر دوران محمدعلی شاه عارف قزوینی مانند بسیاری از بزرگان فرهنگ و هنر مملکت زیر تیغ مستبدان و استعمارگران بود، اما با تصانیف جادویی خود توانست به صدای اعتراض ملت بزرگ ایران تبدیل شود.

علی‌اکبر شکارچی با بیان اینکه عارف قزوینی فراتر از شعر و موسیقی یک فعال اجتماعی و سیاسی بود، اضافه کرد: شعر و موسیقی عارف اعتماد به مشروطه و مشروطیت را در میان مردم بالا برد و روحیه آزاده، مبارز و خلاق او که در آثار و تصانیف ماندگارش به وفور دیده می‌شود، به قوی‌ترین عامل ضداستبدادی دوران خودش بدل شد.

بهزاد عبدی: ویدیوهای جشنواره موسیقی فجر استانداردهای لازم را داشت / مخاطب اجرای ما بیشتر شد پیام رئیس سازمان برنامه و بودجه به اختتامیه جشنواره موسیقی فجر! 55 هزار نفر اجراهای جشنواره موسیقی فجر را تماشا کردند

وی ادامه داد: اشعار و تصانیف عارف قزوینی تا زمانی که حق و باطل و خیر و شر بد وجود دارد، همچنان تازه خواهند بود و عارف قزوینی هم با آگاهی از این مهم اشعار و تصانیف خود را سروده و آهنگ‌سازی کرده که در هر دوره و زمانی قابلیت شنیده شدن و ارتباط برقرار کردن با هر نسل و مسلکی را دارد.

شکارچی یادآور شد: عارف قزوینی خون‌ دل‌ها خورده بود؛ اما این خون دل خوردن را به درون خود محدود نکرد و آن را به آثارش پیوند داد و سختی‌های روزگار خود را در بیان متعالی و الهام‌آور موسیقایی خود متجلی کرد.

لزوم ساخت تصانیف شورانگیز درباره شهید سلیمانی

این نوازنده و آهنگساز موسیقی سنتی با اشاره به قیام اقوام لر و بختیاری در دوره رضاشاه گفت: زمانی که به رضاشاه خبر دادند که آشنایی با شاهنامه روحیه دلاوری و مبارزه‌طلبی را در لرها تقویت کرده، او دستور داد که خواندن شاهنامه را ممنوع کنند؛ چرا که می‌دانست از طریق چنین آثار بزرگی حس مبارزه و استقلال‌طلبی ایرانیان تقویت می‌شود.

شکارچی افزود: امروز هم مانند بزرگان و دلاورانی مانند سردار شهید حاج قاسم سلیمانی را داریم که افتخار بزرگ این کشور است و بهتر است از ساخت تصانیف شورانگیز و حماسی در باب شناخت چنین سرداری غفلت نکنیم و قدر پهلوانان ملی خود را در حوزه فرهنگ و هنر بیشتر ادا کنیم.

انتهای پیام/ ی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: جشنواره های موسیقی موسیقی شورای اسلامی قزوین استانداری قزوین جشنواره های موسیقی موسیقی شورای اسلامی قزوین استانداری قزوین موسیقی ایرانی جایزه ملی عارف موسیقی ایران عارف قزوینی بزرگ ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۲۱۲۳۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هنرمند و بخشی خراسان شمالی به دیدار حق شتافت

به گزارش خبرنگار مهر، عیسی قلی پور از نام‌دارترین بخشی‌های شمال خراسان صبح جمعه پس از تحمل مدت‌ها بیماری دار فانی را وداع گفت.

این هنرمند برجسته موسیقی شمال خراسان مسلط بر روایت‌ها و داستان‌های گوناگون و کهن بوده که هنر خنیاگری خود را از نیاکان خود دریافت نموده بود.

عیسی قلی‌پور مشهور به عیسی بخشی، از نامدارترین «بخشی»‌های خراسان شمالی، هنرمند پیشکسوت موسیقی مقامی (دوتارنواز)، خواننده گویش ترکی بجنوردی، کرمانجی، فارسی و ترکمنی است که تاکنون در جشنواره‌های متعددی شرکت کرده و مدال و دیپلم افتخار در چهارمین جشنواره موسیقی فجر با گویش کرمانجی را داشت.

کد خبر 6095511

دیگر خبرها

  • شیفتگانِ آن عارفِ عاشق/ ایرانیان زیادی مرید و دلبسته امام صادق بودند، از عطار و بایزید بسطامی تا جابر ابن حیان
  • حل مشکلات سهمیه آب مطالبه کشاورزان قزوینی
  • استاد موسیقی شمال خراسان را بهتر بشناسیم
  • بخشی خراسان شمالی به دیدار حق شتافت
  • هنرمند و بخشی خراسان شمالی به دیدار حق شتافت
  • قطع آب و خسارت به محصولات دغدغه‌ی کشاورزان قزوینی+ فیلم
  • جشنواره ملی روستایی ـ عشایری در ۸ روستا برگزار می‌شود
  • زنانی که در کن رئیس شدند
  • کشته شدن دوچرخه‌سوار قزوینی در تصادف با پراید
  • مریل استریپ نخل طلای افتخاری جشنواره کن را دریافت می‌کند